Projecten

IRS heeft (steunt) verschillende projecten in binnen- en buitenland met als doel rooms-katholieken bekend te maken met de rijkdom van het Evangelie. Lees hieronder meer over ons werk in Spanje en Latijns-Amerika, Polen, Italië, Tongeren (België), Cuba en Den Bosch.

 • Carlos-en-Manolo-verkleind

  Spanje

  Het Spaanstalige evangelisatietijdschrift En la Calle Recta wordt in de hele Spaanstalige wereld gelezen door (voormalige) rooms-katholieken. De redactie bestaat uit Spaanse voorgangers met rooms-katholieke roots.

 • IMG_20160924_095134_BURST001_COVER

  Polen

  De Poolse ex-priester ds. Tomasz Pieczko is nu predikant van de gereformeerde kerk in Zelów (Polen). Samen met de Nederlandse Pedro Snoeijer, voorganger in Görlitz-Zgorzelec, werkt hij aan het Poolse blad Augustinus.

 • Italie-verkleind

  Italië

  Al geruime tijd leefde binnen IRS het verlangen om ook een project te starten in Italië, de bakermat van het rooms-katholicisme. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet. Er komt een Italiaanse website met informatie over het christelijke geloof en Bijbelse lectuur.

 • Tongeren-verkleind

  Gemeente Tongeren

  Ruim twintig jaar geleden begon ex-priester ds. Toon Vanhuysse met pionierswerk in het Belgische Tongeren. Hieruit ontstond een kleine protestantse gemeente, De Stem van de Goede Herder.

 • cuba-projecten-lichter-scherper

  Cuba

  Cuba is een land apart. Juist dáár is er steeds meer vraag naar het Spaanstalige evangelisatieblad En la Calle Recta (ECR). Veel Cubaanse voorgangers gebruiken ECR bij het maken van hun preek. Cubaanse christenen van allerlei kerken lezen het blad.

 • den-bosch-bijgesn

  Den Bosch

  Elke maand staat IRS met een evangelisatiebus op de Markt in het rooms-katholieke Den Bosch. Dit gebeurt in samenwerking met plaatselijke kerken. De drempel om zich aan te sluiten bij een kerk is zo minder groot.